Ασταμάτητη η Μπιλμπάο - Με πέναλτι στο τέλος νίκη για την Μπαρτσελόνα

Επικράτησαν εκτός έδρας της Σεβίλλης και της Λας Πάλμας.

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε σπουδαίο διπλό στις Κανάριες νήσους, επί της Λας Πάλμας με 2-1. Οι μπλαουγκράνα διατήρησαν τη διαφορά 7 πόντων που τους χωρίζουν από την κορυφή και τις 2 πρωτοπόρες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Μπιλμπάο, που επίσης έφυγε με το τρίποντο 2-0 από την έδρα της Σεβίλλης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 12' άνοιξαν το σκορ με τον Ελ Χανταντί. Με το 1-0 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο 55' ο Τόρες έφερε το παιχνίδι στα ίσα και η ολική ανατροπή ήρθε στο 93' με πέναλτι του Γκουντογκάν. Ο Ντάλεϊ Σινκγκράβεν έσπρωξε τον Γερμανό χαφ, είδε την κόκκινη κάρτα κι του έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει για τη Μπαρτσελόνα.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα έκανε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας με 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» της Σεβίλης, κλείνοντας το πρώτο μισό της σεζόν ισόβαθμη με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 3η θέση, αν και η Μπαρτσελόνα που επίσης έχει 38 βαθμούς, θα κλείσει την «αυλαία» αργότερα στην έδρα της Λας Πάλμας και θα έχει την ευκαιρία εφόσον νικήσει να βρεθεί πίσω από τις συμπρωτοπόρους Ρεάλ και Τζιρόνα.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έφτασε τις 6 νίκες στις τελευταίες 8 αγωνιστικές (για 9ο ματς έμεινε αήττητη και συγκεκριμένα από 22/10) και δικαίως κάνει όνειρα για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Οι Ανδαλουσιάνοι με μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο (3-7-9) κι έχοντας ήδη αποκλειστεί από την Ευρώπη εξακολουθούν να ψάχνουν μία νέα αρχή, που δεν έχει έρθει ακόμη ούτε με τον Κίκε Σάντσεθ Φλόρες στον πάγκο τους.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου 2024 - 10:16

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.