Οριστικά στις 17 Μαΐου το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ

Την πρώτη συνεδρίασή του στο 2024 πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, το οποίο εξέτασε σημαντικά θέματα, που αφορούν τον κυπριακό στίβο.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε οριστικά ότι το 3ο Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού. Αρχικά, το διεθνές μίτινγκ μας ήταν ορισμένο για τις 25 Μαΐου, όμως το διήμερο 25-26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολύ σημαντικό για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Σμύρνη, ακολούθως επιλέχθηκε η 12η Μαΐου, όμως στις 10 Μαΐου έχει οριστεί το αγώνισμα του μήκους ανδρών στο πρόγραμμα του Ντάιαμοντ Λιγκ της Ντόχα. Κι επειδή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο που θα λάβει μέρος στο μίτινγκ μας είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, υπήρχε η επικοινωνία με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και προτάθηκε η 17η Μαΐου, η οποία επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ ως η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού μας μίτινγκ. Στο επόμενο διάστημα η Οργανωτική Επιτροπή του Cyprus International Athletics Meeting θα αποφασίσει ποια αγωνίσματα θα περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση.

Άλλη μία πολύ σημαντική διοργάνωση που έχει αναλάβει η ΚΟΕΑΣ είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Στίβου ΓΣΠ την τριετία 2025 - 2027. Στην τελευταία συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο καθόρισε την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα αρχίσει να ενεργοποιείται άμεσα, για να πραγματοποιήσουμε μία άρτια διοργάνωση. Η Οργανωτική Επιτροπή απαρτίζεται από περίπου 20 άτομα, με τον καθένα να έχει τον δικό του τομέα ευθύνης στη διοργάνωση. Μάλιστα, εντός Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, που είναι ο επικεφαλής της διοργάνωσης (project leader) Ισπανός Χοσέ Λουίς ντε Κάρλος, ο οργανωτικός εκπρόσωπος Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς και ο τεχνικός εκπρόσωπος Γερμανός Φρανκ Νόιερ, με τους οποίους θα εξετάσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2024 - 15:17

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.