Παρουσία προέδρων και Χαρτσιώτη συνεδριάζει η ΚΟΠ

Συνεδριάζει σήμερα στις 13:00 η ΚΟΠ παρουσία και των προέδρων των σωματείων για το θέμα της βίας στα γήπεδα και στο τραπέζι αναμένεται να παρθούν κι άλλα μέτρα από την ομοσπονδία. Το παρών του θα δώσει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης μετά από επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Αναλόγως των αποφάσεων που θα ληφθούν δεν αποκλείω τίποτα. Ούτε για τους συνδέσμους φιλάθλων ούτε για τη συμμέτοχή φιλάθλων στα γήπεδα, δεν αποκλείω τίποτα. Αποφάσεις που ενδεχομένως κάποιες να μην είναι αρεστές, αλλά, επαναλαμβάνω, η προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου. Θέλω να ακούσουμε τις αποφάσεις της ΚΟΠ και των Σωματείων. Σωματεία, τα οποία είναι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να δω ενδεχόμενες αποφάσεις που αφορούν τους συνδέσμους φιλάθλων, με τους οποίους τα Σωματεία έχουν σχέση και δεν αποκλείω οτιδήποτε», σχολίασε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Χριστοδουλίδης.

Απ’ την πλευρά του ο Μάριος Χαρτσιώτης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, όπου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος μας είναι κοινός και η προσπάθειά μας δεν αφορά μόνο την καταστολή αλλά και την πρόληψη. Σε αυτό τον τομέα η δική σας συνεισφορά είναι μεγάλη. Γνωρίζω πως η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος αποτελεί βασικό στόχο των μελών της ΕΑΚ και υπάρχει καταγεγραμμένη και στο καταστατικό της οργάνωσης. Η εμπλοκή του δικού μας Υπουργείου αφορά στον ενεργότερο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αστυνομία, ούτως ώστε οι αγώνες να αρχίζουν και να τελειώνουν με ασφάλεια και χωρίς τα φαινόμενα που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες». Ακολούθως, ο κ. Χαρτσιώτης συνεχάρη την ΕΑΚ, τον Πρόεδρο Ηρόδοτο Μιλτιάδους και όλα τα μέλη της οργάνωσης για τη δράση τους αυτά τα 50 χρόνια, τον Χρύσανθο Χρυσάνθου για τη συγγραφή του Λευκώματος για την ιστορία της ΕΑΚ, καθώς και τα ιδρυτικά μέλη και τους πρωτεργάτες της ΕΑΚ που τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους.

«Ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επαναλαμβάνω την ετοιμότητά μας για πλήρη συνεργασία σε όλα τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των γηπέδων και της αντιμετώπισης του μεγάλου θέματος της βίας στους αθλητικούς χώρους», κατέληξε ο Υπουργός».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2024 - 09:31

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.