Ίδρωσε αλλά πήρε την πρόκριση ο Άρης

Ο Άρης έγινε η έκτη ομάδα που κατάφερε να κλείσει θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου Κόκα Κόλα μετά και την χθεσινή του πολύ δύσκολη νίκη επί του Εθνικού Άχνας με 2-1 στο Δασάκι. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 2-0 με δυο γκολ πολύ νωρίς στον αγώνα. Στο 5΄ ο Μοντνόρ και στο 15΄ ο Νίκολιτς έβαλαν γερές βάσεις πρόκρισης. Ο Εθνικός όμως μείωσε στο 43΄ με τον Χριστοφή και μπήκε ξανά στο κόλπο για την πρόκριση.

Στο δεύτερο μέρος πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης το οποίο ήρθε στο 77΄ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Ζάντρο, όμως ακυρώθηκε μέσω ΒΑΡ για χέρι νωρίτερα του Ντε Ιριόντο, με τον Εθνικό να φωνάζει ότι η φάση είχε αλλάξει. Η ομάδα της Άχνας είχε άλλη μία ευκαιρία για να στείλει το ματς στην παράταση αλλά στο 88΄ ο Καμπέρα αστόχησε σε πέναλτι με τον παρολίγο μοιραίο Ζάντρο να εξελίσσεται σε ήρωα.

Έντονος παρουσιάστηκε ο Μαρίνος Σατσιάς μετά του τέλος του αγώνα εκφράζοντας παράπονα για τη διαιτησία, μιλώντας μάλιστα για κλοπή: «Είμαι θυμωμένος και στεναχωρημένος. Σήμερα μας πήραν την πρόκριση. Δυστυχώς είδα να αλλάζουν και πάλι οι κανόνες για εμάς. Πήγαμε στην Ομοσπονδία την Τρίτη και μας εξήγησαν κάποιες φάσεις. Συγκεκριμένα η φάση ήταν, αν ο παίκτης ήταν οφσάιντ και κάνει σέντρα και αποκρούσει ο αμυντικός αλλάξει φάση και μπει γκολ είναι αλλαγή φάσης.

Στον αγώνα μας την κέρδισε ο αμυντικός του Άρη και την έδωσε στον τερματοφύλακα και βάλαμε γκολ. Που είδαν το χέρι; Το χέρι μπορεί να υπήρχε αλλά ήταν σε κανονική θέση. Ακόμα ένα το κρατούμενο. Αν ο αμυντικός του Άρη έβαζε γκολ τι θα γινόταν; Δεν γίνονται αυτά. Είχαμε πέναλτι, ναι. Άλλο το 3-2 κι άλλο το 2-2. Όταν μας κλέβουν πρέπει να μιλάμε. Τα παιδιά κατέθεσαν την ψυχή τους, είναι κρίμα».

Από την πλευρά του Αλεξέι Σπιλέφσκι μίλησε για δίκαιη πρόκριση: «Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη-πρόκριση. Κάναμε αρκετές αλλαγές στην ομάδα. Πετύχαμε δυο γκολ και χαλαρώσαμε. Στο τέλος υποφέραμε, αλλά αξίζαμε τη νίκη. Έχουμε λίγες μέρες να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Πέρα από τον Άρη στην οκτάδα του κυπέλλου έχουν προκριθεί Ανόρθωση, ΑΕΚ, ΑΕΖ, Πάφος και Ομόνοια. Εκκρεμούν οι αγώνες Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ και Απόλλων-ΑΕΛ για την τύχη των οποίων θα αποφασίσει η Δικαστική.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2024 - 09:12

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.