Τρομακτικά... καλός ο Στέφανος, έκλεισε θέση στον 4ο γύρο, απέναντι του ο Φριτζ

Με μίνι ανατροπή ο Τέιλορ Φριτζ ξεπέρασε το εμπόδιο του Φαμπιάν Μαροζάν με 3-1 σετ και θα βρεθεί στον δρόμο του Τσιτσιπά.

Ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Τέιλορ Φριτζ, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στη φάση των «16» του Australian Open.

Παρά το κακό ξεκίνημα στο ματς με τον Ούγγρο Φ. Μαροζάν, επικράτησε με 3-1 σετ (3-6, 6-4, 6-2, 6-2) και την Παρασκευή θα παίξει κόντρα στον Ελληνα τενίστα. Είναι μόλις η δεύτερη φορά, μετά το 2022, που φτάνει στον 4ο γύρο ο Αμερικανός, ο οποίος είναι στο Νο12 και παλεύει να επιστρέψει στο Top10.

Μεταξύ τους έχουν παίξει 4 ματς, με τον Στέφανο να προηγείται 3-1 στις νίκες, αλλά να χάνει το μοναδικό τους παιχνίδι πέρυσι, στον προημιτελικό του Μόντε Κάρλο. Το 2022 είχαν παίξει ξανά στο Australian Open, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί σε 5 σετ, στην φάση των «16» και πάλι.

Εντυπωσιακός Σίνερ

Αλλη μία επιβλητική εμφάνιση έκανε ο Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπάεζ, έχασε μόλις 4 games! Ο Ιταλός επικράτησε με 6-0, 6-1, 6-3 και είναι σε τρομερή κατάσταση.

Δύο διπλά λάθη και ένα χαμένο σμας του Βαν Ασε, έφεραν break point στον Τσιτσιπά, από 40-15. Ο Γάλλος τα έσβησε επιμένοντας να παίζει στο μπάκχαντ του Στέφανου και εν τέλει ισοφάρισε σε 1-1, αλλά αποφασιστικά ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-1.

Ο Βαν Ασε συνέχισε το επιθετικό παιχνίδι και ισοφάρισε 2-2 και προηγήθηκε 15-30, αλλά εκεί ήρθαν τα άψογα πρώτα σερβίς του Τσιτσιπά που διατήρησε τελικά το προβάδισμα στο σετ.

Το break ήρθε αμέσως μετά για τον Ελληνα τενίστα. Εβγαλε δύο μεγάλους πόντους και ο άπειρος Βαν Ασε έκανε δύο συνεχόμενα διπλά λάθη, για να γίνει το 4-2. Αμέσως μετά ο Γάλλος πίεσε τον Τσιτσιπά στο σερβίς του και χρειάστηκαν δύο μεγάλα σερβίς του Νο7 στον κόσμο, για να φτάσει στο 5-2.

Ο Βαν Ασε κράτησε και μείωσε σε 5-3, με τον Στέφανο να σερβίρει για το σετ και να το κατακτήσει με love game.

Στο 2-0 ο Τσιτσιπάς με... κουλουράκι

Ιδανικά άρχισε το δεύτερο σετ για τον Τσιτσιπά που έκανε break με δύο winners, ο πρώτος σε ένα πολύ απαιτητικό ράλι κι ενώ ο Βαν Ασε είχε πάρει θέση πάνω στο φιλέ.

Ο Βαν Ασε βρέθηκε μπροστά με 0-40 αμέσως μετά, αλλά αποφασιστικά με σερί πόντους και έναν άσο στο τέλος, ο Στέφανος επιβίωσε και έφτασε στο 2-0 και αμέσως μετά έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του με ένα αριστοτεχνικό backhand στην ευθεία, για το 3-0!

Με δύο break μπροστά τα πράγματα έδειχναν πιο απλά για τον Τσιτσιπά που έφτασε και σε τρίτο, απέναντι στον Βαν Ασε που έμοιαζε να έχει ξεμείνει από ιδέες. Τελικά δεν γλίτωσε και το… bagel αφού ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ με 6-0, χάρη σε τρεις συνεχόμενους άσους.

Επέστρεψε από 0-3 και πέρασε στους «16» ο Τσιτσιπάς

Ο Βαν Ασε αντέδρασε μην έχοντας τίποτα να χάσει και άρχισε προβάδισμα 3-0, αφού έσπασε πρώτη φορά το σερβίς του Στέφανου στο δεύτερο game του σετ.

Με love game ήρθε η πρώτη αντίδραση του Τσιτσιπά στο σετ και το break ακολούθησε με τον πιο αδιανόητο πόντο που έχουμε δει. Ο Τσιτσιπάς έβγαλε 4 συνεχόμενες άμυνες σε σμας του αντιπάλου του, όλες έσκασαν στη πλευρά του Βαν Ασε, που στο 5ο βολέ σημάδεψε το φιλέ!

Το 3-3 ήρθε δύσκολα για τον Στέφανο, που αμέσως μετά με άλλον ένα τρομερό πόντο πάνω στο φιλέ, έφτασε σε νέο break και στο 4-3. Ο Βαν Ασε βρέθηκε να χάνει με 5-3, μείωσε στο σερβίς του, αλλά αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς… έφυγε για τους «16».

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουαρίου 2024 - 09:12

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.