Οι κορυφαίοι - κορυφαίες στα άλματα στο 2023

Αρκετά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία των Κύπριων αθλητών και αθλητριών στα άλματα στο 2023, καθώς οι περισσότεροι κατέγραψαν ατομικές επιδόσεις. Αναμφίβολα η αθλήτρια που ξεχώρισε στη χρονιά ήταν η Ελένα Κουλιτσένκο στο ύψος, η οποία έζησε φανταστικές στιγμές στο 2023, αναδεικνυόμενη σε πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 ετών, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, ενώ ήταν η μοναδική αθλήτριά μας που προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματός της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Προσθέτουμε και τα δύο χάλκινα μετάλλιά της με το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια στους τελικούς του NCAA σε κλειστό και ανοικτό στίβο. Στο 2023 η Κουλιτσένκο κατέγραψε ατομικές επιδόσεις στο ύψος, υπερβαίνοντας και σε κλειστό και ανοικτό στίβο το 1,92μ., επίδοση που πέτυχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και της εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης το 2024.

Σταθερή αξία η Φίλιππα Φωτοπούλου στο μήκος, η οποία, παρά το ότι είχε αλλαγή στέγης και προπονητή, κατάφερε να κάνει εξαιρετικό άλμα στη Μασσαλία στα 6,68μ. και προσδοκά ότι στο 2024 θα σταθεροποιηθεί σε αυτά τα μεγάλα άλματα και να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη. Στο τριπλούν γυναικών δεν υπήρχαν οι μεγάλες επιδόσεις, με τη φοιτήτρια στο Μινεσότα Στέιτ Στέλλα Νεοφύτου, να κλείνει τη χρονιά με 12,38μ. στον κλειστό στίβο, ενώ είχε και την καλύτερη επίδοση στον ανοικτό με 12,34μ. Σε ό,τι αφορά το άλμα επί κοντώ η Άντρεα Βάσου βάζει τις βάσεις για να ξεπεράσει τα 4 μέτρα, ούσα η καλύτερη της χρονιάς με 3,75μ.

Στους άνδρες, ο φοιτητής του Λούιβιλ στο Κεντάκι Γρηγόρης Νικολάου ήταν ο καλύτερος στα οριζόντια άλματα, καταγράφοντας ατομικές επιδόσεις στο μήκος με 7,54μ. και στο τριπλούν με 15,87μ., στοχεύοντας τη συνεχή βελτίωσή του στο 2024. Οι αρκετοί τραυματισμοί του Βασίλη Κωνσταντίνου τα προηγούμενα χρόνια δεν του επέτρεψαν να φτάσει αρκετά ψηλά στο άλμα σε ύψος, όμως κατάφερε να καταγράψει την καλύτερη επίδοση με 2,21μ., κάνοντας αρκετά καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και ευελπιστεί ότι στο 2024 θα είναι ακόμα καλύτερος. Ατομική επίδοση πέτυχε στο 2023 και ο Χρίστος Ταμάνης στο επί κοντώ, φτάνοντας στα 5,30μ. και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νίκανδρο Στυλιανού αισιοδοξεί ότι στο 2024 θα ανέβει πολύ ψηλότερα.

* Στη φωτογραφία, οι αθλήτριες και αθλητές που διακρίθηκαν στο 2023 στα άλματα, Ελένα Κουλιτσένκο (ύψος), Άντρεα Βάσου (επί κοντώ), Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος), Στέλλα Νεοφύτου (τριπλούν), Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος), Χρίστος Ταμάνης (επί κοντώ), Γρηγόρης Νικολάου (μήκος, τριπλούν).

Δελτίο Τύπου ΚΟΕΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2024 - 18:50

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.