Μάρεϊ: «Σίγουρη πιθανότητα να έπαιξα για τελευταία φορά στη Μελβούρνη»

Ο Άντι Μάρεϊ έχει κάνει στο παρελθόν μεγάλες πορείες στο Australian Open, καθώς έφτασε πέντε φορές ως τον τελικό του πρώτου τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς (2010, 2011, 2013, 2015, 2016). Σήμερα, όμως, ο 36χρονος Σκωτσέζος ηττήθηκε από τον Αργεντινό Τομάς Μαρτίν Ετσεβέρι με 6-4, 6-2, 6-2 και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, με αποτέλεσμα στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα να τονίσει ότι υπάρχει «μια σίγουρη πιθανότητα» να έπαιξε για τελευταία φορά στα κορτ της Μελβούρνης.

Ο κάτοχος τριών τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ, συμπεριλαμβανομένων δύο Γουίμπλεντον, υπογράμμισε σχετικά: «Μάλλον λόγω του πώς πήγε το ματς και όλα, δεν ξέρω. Όσο παίζεις στο ματς, προφανώς προσπαθείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, να επικεντρωθείς στους πόντους και όλα. Όταν είσαι έναν πόντο μακριά από το τέλος, είσαι σαν να μην μπορείς να πιστέψεις ότι τελείωσε τόσο γρήγορα και έτσι. Ναι, σε σύγκριση με τους αγώνες που έπαιξα εδώ πέρυσι (σ.σ. έφτασε στον τρίτο γύρο), είναι το εντελώς αντίθετο συναίσθημα αποχωρώντας από το κορτ. Μακάρι να είχα "εμπλέξει" περισσότερο το κοινό στο ματς. Απλά είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έπαιξα και όλα αυτά, επομένως ... Ναι, σκληρός, σκληρός τρόπος για να τελειώσει».

Στο μεταξύ, και ο Σταν Βαβρίνκα, ο οποίος κατέκτησε το Australian Open το 2014, αποκλείστηκε σήμερα από τον πρώτο γύρο. Ο 38χρονος Ελβετός πήγε σε πέμπτο σετ την αναμέτρηση με τον Αντριάν Μαναρινό (Νο 19 στον κόσμο και 20 στο κυρίως ταμπλό), αλλά ο Γάλλος επικράτησε με 6-4, 3-6, 5-7, 6-3, 6-0. Ο Βαβρίνκα ήταν ο μόνος παίκτης στην κλήρωση των ανδρών -πλην του Νόβακ Τζόκοβιτς- που έχει κατακτήσει το τρόπαιο στη Μελβούρνη κα εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή ήττα του δεν θα είναι η τελευταία εμφάνισή του στο Australian Open. «Θα δω πώς θα πάει η χρονιά. Είναι απλά η έναρξη της χρονιάς» είπε και συμπλήρωσε: «Γενικά, είμαι αρκετά θετικός με το πού βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Ακόμη και μετά την ήττα, υπάρχει κάποια καλή ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να πιέζω, να συνεχίσω να παίζω και να φέρνω κάποια καλά αποτελέσματα κι ελπίζω ότι θα μπορώ να επιστρέψω την επόμενη χρονιά».

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2024 - 18:39

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.