Ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, για το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Σημαντική ανακοίνωση - απάντηση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, στα όσα αναφέρει και ισχυρίζεται στο πόρισμα της, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, το οποίο δημοσιοποίησε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

"Στις 12.1.2024 η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση η οποία δεν έχουμε αντιληφθεί αν αφορά τους σκοπευτές, τα σκοπευτήρια ή την Ομοσπονδία. Μέλη της Ομοσπονδίας είναι νομικά πρόσωπα και στην προκειμένη περίπτωση Σωματεία. Η Ομοσπονδία λειτουργεί στη βάση του Καταστατικού της και τυγχάνει ελέγχου από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Όλες οι χορηγίες που παραχωρούνται από τον ΚΟΑ κατανέμονται ως οι οδηγίες του ΚΟΑ και επιπρόσθετα γίνεται έλεγχος περί της ορθότητάς τους. Όπως παρουσιάζεται η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, δημιουργεί λανθασμένες και παρατραβηγμένες εντυπώσεις. Είναι εκτός πραγματικότητας να διαβάζει κάποιος ότι δήθεν εντοπίστηκαν 31 άτομα, τα οποία ενδεχομένως να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα. Η συγγραφή 5,500 σελίδων δίδει την εντύπωση και στον τελευταίο αναγνώστη ότι η Επιτροπή ξοδεύει χρόνο και χρήμα άσκοπα. Η Επιτροπή και οι Ερευνώντες Λειτουργοί όφειλαν να γνωρίζουν ότι μέλη της Ομοσπονδίας είναι μόνον Σκοπευτικά Σωματεία και όχι φυσικά πρόσωπα, συγκεκριμένα επτά σωματεία. Επιπρόσθετα, όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα σκοπευτήρια δεν τυγχάνουν χορηγίας από τον ΚΟΑ και ανήκουν στα σωματεία τα οποία είναι μέλη της Ομοσπονδίας, μέσω των οποίων καταρτίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο. Με γνωμάτευση των δικηγόρων μας, τους οποίους εμπιστευόμαστε πλήρως καθώς και άλλων δικηγόρων άλλων Ομοσπονδιών γραπτώς ανεφέρθει στην Επιτροπή, ότι τέτοιες έρευνες δεν καλύπτονται από το Νόμο 180(1)/2017. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή λειτουργεί χωρίς Κανονισμούς, πράγμα που μας δίνει το δικαίωμα να θεωρούμε ότι οι έρευνες της είναι παράνομες και παράτυπες. Η προσφιλής μέθοδος της Επιτροπής να προβαίνει σε ανακοινώσεις με σκοπό τον εκφοβισμό και να παρουσιάζεται ότι παράγει έργο, είναι αντίθετη με το γράμμα και πνεύμα του Νόμου.

Θέλουμε να επαναλάβουμε πως είμαστε έτοιμοι ως Ομοσπονδία, να δεχτούμε την οποιανδήποτε καταγγελία στην Αστυνομία για ισχυριζόμενα ποινικά αδικήματα. Η Ομοσπονδία ενεργεί νόμιμα και νομότυπα. Είναι θερμή μας παράκληση τόσο προς την Επιτροπή, όσο και προς τους Ερευνώντες Λειτουργούς, προτού προβούν σε έρευνα για την οποιαδήποτε Ομοσπονδία, να φροντίζουν να γνωρίζουν τη δομή και λειτουργία της. Τελειώνουμε με την εξής δήλωση. Παραμένουμε στη διάθεση των Αστυνομικών Αρχών".

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2024 - 19:04

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.