Κύπριοι Σκοπευτές: "Τα ευρήματα της Ε.Δ δείχνουν μια απογοητευτική κατάσταση"

Με την παρούσα θέλουμε να χαιρετίσουμε την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στις 12 Ιανουαρίου 2024, αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο που έχει εκπονήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα ευρήματα της δείχνουν μία κατάσταση απογοητευτική. Μία κατάσταση για την οποία εμείς οι αθλητές φωνάζουμε τα τελευταία 2-3 χρόνια.

- Η ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα σε 31 άτομα τα οποία ενδεχόμενος να έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα

- Αναφέρεται για ομάδες ατόμων που λειτουργούν κατά τρόπο ο οποίος αντίκειται στο νόμο περί χειραγώγησης, ο οποίος προβλέπει σοβαρότατες ποινές σε περίπτωση καταδίκης.

- Αναφέρεται στην αναγκαιότητα λήψης διορθωτικών μέτρων από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού σε ότι αφορά τις χορηγίες και τη χρήση των σκοπευτηρίων.

Όλα τα πιο πάνω μας δίνουν ένα αρχικό συναίσθημα ικανοποίησης πως ο αγώνας μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν τυχαίος. Έχουμε επιβεβαιωθεί για όλα όσα έχουμε αναφερθεί μέσα από τις ανακοινώσεις μας, τη Δημοσιογραφική μας Διάσκεψη και όλες τις αποφάσεις μας.

Σχετικά με αναφορά στην ανακοίνωση της Επιτροπής για τέσσερις νεαρούς αθλητές, χωρίς να γνωρίζουμε τους ακριβής λόγους αυτής, θέλουμε να μεταφέρουμε ότι παραγκωνισμένα ταλέντα υπάρχουν και στα τρία Ολυμπιακά Αγωνίσματα, ως επίσης και φτασμένοι αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου.

Το πάγιο αίτημα μας για παραίτηση σύσσωμου του νυν Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου ως εξαγγέλθηκε στις 03 Οκτωβρίου 2023, ημερομηνία κατά την οποία αποχωρήσαμε από τις όποιες επίσημες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας υπό την υφιστάμενη Διοίκηση παραμένει και τσιμεντώνεται υπό τις περιστάσεις.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη για την τοποθέτηση του στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, όπου εν ολίγοις ανέφερε ότι ο ίδιος αλλά και το Συμβούλιο του Οργανισμού θα είναι αμείλικτο σε περίπτωση που διαφανεί οτιδήποτε μεμπτό. Ως εκ’τούτου αναμένουμε την επίσημη αντίδραση του Οργανισμού.

Σε οποιοδήποτε άλλο Οργανισμό, Αρχή ή Θεσμό της Πολιτείας υπήρχαν ευρήματα παρόμοια με το πόρισμα για τη σκοποβολή, θα μιλούσαμε για διαθεσιμότητες, απομακρύνσεις και διάφορα άλλα. Πρόκειται για διαχείριση δημοσίου χρήματος, πρόκειται για Κρατικούς αθλητικούς χώρους, πρόκειται για τον αθλητισμό μας.

Στην προσεχή μας συνάντηση στο Προεδρικό την ερχόμενη εβδομάδα το κύριο αίτημα μας θα είναι η προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για πλήρη κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Ομοσπονδίας μας.

Εκ’ του Διοικητικού Συμβουλίου

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουαρίου 2024 - 00:37

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.