Νίκη με ανατροπή και… τετράδα για τη Σίτι

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο μέρος, όμως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαλε αντίδραση, έκανε την ανατροπή και πήρε το τρίποντο με 3-1 για να ανεβεί στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Έβερτον με ανατροπή, πήρε το σημαντικό τρίποντο και ανέβηκε στην τέταρτη θέση δηλώνοντας πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ο Χάρισον άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό και ο Φόντεν ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Την ανατροπή για την ομάδα του Πεπ έκανε ο Άλβαρεζ από την άσπρη βούλα, ενώ στο 86′ ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε δίχτυα για το 3-1.

Ο αγώνας: 

To παιχνίδι ξεκίνησε με την Σίτι στην επίθεση η οποία μάλιστα στο 4ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά με τον Άλβαρες. Ο Αργεντίνος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Πίκφορντ να κάνει σπουδαία απόκρουση. Η Έβερτον θέλησε να αντιδράσει και τα κατάφερε, βρίσκοντας το γκολ στο 29ο λεπτό. Ο ΜακΝιλ τροφοδότησε τον Χάρισον με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Στη συνέχεια, η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να βρει άμεσα τον δρόμο προς τα δίχτυα καθώς στο 53ο λεπτό βρήκε το γκολ με τον Φόντεν ο οποίος έκανε το σουτ και έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Η υπεροχή της Σίτι συνεχίστηκε, με τους Πολίτες να βρίσκουν ένα ακόμη τέρμα με πέναλτι μετά το χέρι του Ονάνα μέσα στην περιοχή και να κάνουν την ανατροπή. Ο Άλβαρεζ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 2-1. Στη συνέχεια η Μάντσεστερ συνέχισε να πιέζει και μάλιστα έψαξε ακόμη ένα γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη. Οι προσπάθειές της… απέδωσαν καρπούς, στο 86ο λεπτό, με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κάνει το 3-1 και να κλειδώνει το παιχνίδι.

Γκολ: 29′ Χάρισον / 53′ Φόντεν, 64′ Άλβαρεζ (πεν.), 86′ Μπερνάρντο Σίλβα
Κίτρινες: 39′ Πάτερσον, 60′ Γκόμεζ, 63′ Πίκφορντ, 78′ Μπρανθγουέιτ / 59′ Ακάντζι, 81′ Γκρίλις

Έβερτον: Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόβσκι, Μπρέθγουεϊτ, Μικολένκο, Γκόμες (65′ Κιν), Ονανά, Χάρισον (80′ Νταντζούμα), Γκάρνερ, ΜακΝέιλ, Μπέτο (65′ Κάλβερτ Λιούιν)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ακάντζι, Ακέ, Νούνες (65′ Κόβασιτς), Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις, Άλβαρες

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου 2023 - 11:31

Πηγή: ΕΡΤ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.