Κυριάρχησε η Ανόρθωση και πήρε το ντέρμπι (αποτελέσματα)

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίστηκε χθες η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta με την Ανόρθωση να παίρνει τη νίκη στο ντέρμπι επί του Απόλλωνα με 1-0, την Ομόνοια να επικρατεί 4-1 με ανατροπή του Εθνικού Άχνας, ενώ στο γήπεδο «Αμμόχωστος Vitex επιστροφή» ΑΕΖ και Νέα Σαλαμίνα έμειναν στο ισόπαλο 2-2.

Ξεχωρίζει η νίκη της Ανόρθωσης χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Γκασάμα στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης. Μία νίκη την οποία άπαντες στην ομάδα της Αμμοχώστου αφιέρωσαν στον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, Σάλβα Φερέρ ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία για θεραπεία.

Πριν το γκολ του Γκασάμα η «Κυρία» είχε σημειώσει άλλα τρία γκολ τα οποία ορθά είχαν ακυρωθεί ως οφσάιντ. Απογοήτευσε ο Απόλλωνας ο οποίος έδειξε να υστερεί σε όλες τις γραμμές και δεν ήταν ανταγωνιστικός απέναντι σε ένα καλύτερο αντίπαλο όπως φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας μπήκε πιο δραστήριος αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Ανόρθωση. Η ομάδα του Γκαγιέγο κατάφερε να κυριαρχήσει στο γήπεδο, να βάλει πιέσεις ψηλά και να έχει τον έλεγχο.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν. Σκόραραν τρεις φορές με Κορέια στο 50΄, Γκασάμα στο 52΄ και Φερέιρα στο 64΄ αλλά ακυρώθηκαν για οφσάιντ, ο διαιτητής απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μαρμούκ αλλά μέσω On field review άλλαξε απόφαση και η κόκκινη έγινε κίτρινη. Στο 85΄ ο Γκασάμα με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση μετά από ασίστ του Τεχέρα.

Ο σκόρερ της αναμέτρησης ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα: «"Θέλω να στείλω χαιρετισμούς και δύναμη στον Σάλβα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Είναι πολύ μακρύς ο μαραθώνιος, χρειάζεται αρκετή δουλειά. Οι επιθετικοί ζούμε από τα γκολ. Όταν κάνω την δουλειά μου και έρχεται η νίκη, θα είμαι πολύ χαρούμενος».

Απ’ την πλευρά του ο τεχνικός της Ανόρθωσης Νταβίντ Γκαγιέγο σχολίασε: «Πρώτος μας στόχος ήταν να πιέσουμε ψηλά, διότι ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα άνεση με την μπάλα. Θέλαμε να κερδίζουμε άμεσα την μπάλα. Το καλοκαίρι χτίστηκε μια ομάδα που έπρεπε να γίνει οικογένεια. Έγινε πολλή και σοβαρή δουλειά. Δεν σκεφτόμαστε άλλα πράγματα, αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στους οπαδούς, είναι εξωπραγματικό να παίζεις μπροστά σε τέτοιους οπαδούς. Η νίκη είναι αφιερωμένη και στον Σάλβα, ο οποίος αρχίζει έναν δύσκολο αγώνα για την υγεία του. Ένιωθα ότι ήταν παρών στο γήπεδο μαζί μας, παρά το ότι είναι στην Βαρκελώνη».

Πλήρως απογοητευμένος απ’ την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ο οποίος δέχθηκε και αποδοκιμασίες: «Εγώ είμαι πρώτος και υπεύθυνος για αυτά. Περίμενα ειλικρινά να είχαμε αντίδραση και θέληση. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πρέπει να ηρεμίσω, είναι κάτι που έχω στο μυαλό μου. Με τέσσερεις ήττες και με την εικόνα αυτή σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Χάσαμε όλες τις μονομαχίες. Υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα στο ποδόσφαιρο και ο προπονητής δεν μπορεί να τους τα μάθει. Δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάω αλλά πραγματικά πρώτη φορά είμαι σε τέτοια θέση στη ζωή μου. Υπάρχουν ήττες, νίκες, ισοπαλίες αλλά υπάρχει και έλλειψη προσωπικότητας μέσα στο γήπεδο. Αν έχουμε φτάσει ο Βαλμπουενά να είναι η πιο μεγάλη μας προσωπικότητα στα 39-40 του χρόνια και να δείχνει την μεγαλύτερη θέληση απ’ όλους σίγουρα δεν πάμε καλά».

Στο ΓΣΠ η Ομόνοια βρέθηκε να χάνει από τον Εθνικό Άχνας αλλά κατάφερε με υπομονή και επιμονή να πάρει τη νίκη. Στο 13΄ ο Πεχλιβάνης άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και 10 λεπτά αργότερα ο Λοΐζου έφερε το ματς στα ίσα με δυνατό σουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κύπριος επιθετικός κέρδισε και την αποβολή του Αγγελόπουλου και ο Εθνικός έμεινε με 10 παίκτες κάτι που έκανε το έργο του εξαιρετικά δύσκολο. Ο Σεμέδο στο 42΄ έδωσε προβάδισμα στην Ομόνοια η οποία στο δεύτερο μέρος σκόραρε άλλα δυο γκολ με Παναγιώτου και Ανσαριφάρντ. Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Κακουλής και θα περάσει σήμερα από εξετάσεις.

Στο άλλο παιχνίδι της χθεσινής μέρας ΑΕΖ και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 2-2. Η ομάδα του Ζακακιού άνοιξε το σκορ στο 14΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους «ερυθρόλευκους». Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσα με τον Κατσιάρη στο 22΄ και πήρε προβάδισμα με ωραίο γκολ του Ντουρμισάι στο 54΄. Η ομάδα του Χριστοδούλου έμεινε με 10 παίκτες στο 89΄ μιας και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη ο Μπεχαράνο και στις καθυστερήσεις ο Σεργίου με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν ήμασταν σε καλή μέρα, ο διαιτητής μπορεί να σφυρίζει πέναλτι όπως αυτό που έδωσε. Δεν δικαιούται κανείς να μας στερεί αυτό που προσπαθούμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε για να προστατέψουμε την ομάδα», σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Καζαμίας μετά το τέλος του αγώνα.

Στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 12ης αγωνιστικής το Σάββατο Άρης και Πάφος κέρδισαν και έπιασαν κορυφή. Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μιας και επικράτησε 1-0 του ΑΠΟΕΛ με πέναλτι του Σιουμάνσκι, ενώ η Πάφος κέρδισε 3-0 τον Οθέλλο με γκολ των Ζάιρο, Τουμάσι και Ντράγκομιρ.

Σήμερα η 12η αγωνιστική ολοκληρώνεται με δυο αναμετρήσεις. Στις 7 η ΑΕΚ υποδέχεται την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Ραν Μπεν Σιμόν και η Δόξα την Καρμιώτισσα σε ένα καθοριστικό ματς για τις δυο ομάδες και την προσπάθεια που κάνουν για σωτηρία. Ραδιοφωνική μετάδοση και των δυο αγώνων από το τέταρτο πρόγραμμα του ΡΙΚ στις 7.

Πάνος Λάρκος

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου 2023 - 09:09

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.