Προσωρινή αποβολή για τον Βρετανό αθλητή Σι Τζέι Ούτζα για υποψία ντόπινγκ

Ο Βρετανός κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στη σκυταλοδρομία 4χ100μ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Σι Τζέι Ούτζα, αποβλήθηκε προσωρινά για υποψία χρήσης απαγορευμένης ουσίας.

Η ΙΤΑ (International Testing Agency) ενημέρωσε πως το σχετικό δείγμα ελήφθη μετά τη συμμετοχή του 27χρονου στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100, στο Τόκιο και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου.

Το αποτέλεσμα βγήκε σε εργαστήριο δύο ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 8 Αυγούστου. Ο Σι Τζέι Ούτζα έχει δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση και του Β΄ δείγματος.

Ο Ούτζα έτρεξε στον τελικό στο Τόκιο μαζί με Χιουζ, Κίλτι και Μίτσελ Μπλέικ τερματίζοντας σε χρόνο 37.51 κι ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία, με τους Πάτα, Γιάκομπς, Ντεσαλού και Τόρτου, οι οποίοι σημείωσαν και νέο εθνικό ρεκόρ.

Την τρίτη θέση πήρε ο Καναδάς (Μπράουν, Μπλέικ, Ρόντνεϊ, ντε Γκρας) με 37.70.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου 2022 - 17:50

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.