Ο Ρινς νικητής στην Αυστραλία, ο Μπανιάια επικεφαλής της γενικής

Ο Αλεξ Ρινς ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Αυστραλίας, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του νησιού Φίλιπ και ήταν ο 18ος από τους 20 αγώνες της χρονιάς στο MotoGP.

Ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki πήρε την πρωτοπορία στον τελευταίο γύρο του αγώνα από τον Ιταλό Φραντσέσκο Μπανιάια της Ducati και πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού (40:50.654), αφήνοντας πίσω του τον Ισπανό έξι φορές πρωταθλητή του MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ (+0.186), ο οποίος έφτασε τα 100 βάθρα στην καριέρα του. Από την πλευρά του, ο Μπανιάια τερμάτισε τρίτος (+0.224), ωστόσο εκμεταλλεύθηκε την εγκατάλειψη του Γάλλου κατόχου του τίτλου, Φάμπιο Κουαρταραρό, και «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος για τους αναβάτες.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Μπανιάια έχει 233 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο Κουαρταραρό με 219 και ο Ισπανός Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia) με 206 βαθμούς.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου 2022 - 17:32

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.